sâmbătă / 24 - septembrie - 2022
12.9 C
București

Atenție la abuzurile Telekom Romania!

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]
Tot auzim și vedem pe toate canalele media de comunicare, reclama Telekom Romania prin care aceștia vin și ne spun că au cea mai mare creștere de abonați, bineînțeles cu un mic asterisc (*), un scris mic in partea de jos a ecranului televizorului sau a reclamei din mediul online. Puțini sunt cei care nu citesc acel mic amănunt dar care este foarte important.

Să vă povestesc doua întâmplări despre cum Telekom Romania a are cea mai mare creștere de abonați.

Acum vreo săptămâna, o persoană apropiată, primește un telefon de la Telekom prin care i se comunică faptul că urmează să primească prin curier, noul contract, care are o valoare de aprox 72 lei DOAR televiziune. Pe lângă noul contract, persoanei în cauza, i se mai activează și un abonament de voce, FĂRĂ că această să fi cerut acest lucru, doar i se comunicase prin telefon faptul că i se mai activează ceva, dar nu a înțeles exact ce.

Menționez faptul că doamna în cauza este mai în vârstă și nu se pricepe la tehnologie și la contracte. De fapt, urma să i se mai activeze un abonament de voce în valoare de aprox 27 lei, în total factura urmând să ajungă la un preț de aprox 100 lei. Pentru a afla aceste informații am sunat în call-center-ul Telekom.

Contractul urmează să expire în luna august, drept urmare am făcut solicitare de reziliere a contractului. Astăzi dimineață, mă trezesc cu telefon de la Telekom Romania prin care încearcă, bineînțeles, să ne convingă să nu renunțăm la servicii iar prima întrebare a fost ce ne-a determinat să luăm decizia de a renunța la contrat. Bineînțeles că primul motiv a fost acela al prețului facturii, repet 72 de lei DOAR televiziune, iar al doilea motiv a fost acela al abuzului, faptul că s-a încercat activarea unui abonament care nu a fost solicitat de către client. Este inadmisibil așa ceva.

În timp de discuția avansa, operatorul call-center ne-a făcut propunerea de a păstra doar abonamentul de televiziune contra sumei de aprox 40 de lei!!!!!!. Acum vine întrebarea: de ce nu s-a făcut această oferta de prima oară când s-a încercat prelungirea contractului și a fost nevoie de solicitare de reziliere și telefoane peste telefoane? E atât de greu să ajuți clienții și să vii cu oferte potrivite nevoilor lor?

În fine, am susținut că vrem rezilierea contractului, numai că… conform politicii Telekom România, se va acorda 6 luni de abonament gratuit!!!!! și abia după această perioada se va putea preda echipamentele și se va rezilia efectiv contractul, rămâne să verific și această informație. Nu cred că există o astfel de politică. Din moment ce nu mai am perioada contractuală, pot încheia oricând „colaborarea”.

Ce avem de învățat din această experiență? Avem de învățat faptul că pe furnizorii de servicii nu îi interesează nevoile clienților ci mai de grabă însușirea de contracte abuzive.

Așa că fiți atenți când semnați un contract, citiți și scrisul acela mic din josul paginii.

O altă experiență cu cei de la Telekom a fost tot acum câteva zile, după ce am achiziționat o cartelă Telekom pentru tatăl meu. În zona în care locuiește, doar Telekom are semnal. Dacă ai orange sau vodafone va trebui să te cocotezi prin copaci sau să te urci pe casă pentru a putea vorbi la telefon sau dacă ai norocul să ai un telefon mai performant și ai și internet fix, poți folosi apelarea wi-fi.

Să revenim la subiect. Așadar, am achiziționat o cartelă Telekom NOUĂ și în mai puțin de o săptămâna a primit nu mai puțin de 3 apeluri de la operatorii rețelei de telefonie mobilă, încercând să îl convingă să își facă un abonament de „câțiva lei” la care poate renunța oricând.

Din nou, cam așa are Telekom cea mai mare creștere a abonaților.

Numai bine! Revin și cu o experiență cu cei de la Vodafone.

Distribuie articolul pe: | | Whatsapp
Urmărește-mă pe Facebook, Twitter si Instagram
[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]
Publicat în categoriile:

Articole similare

Advertisment

Ultimele articole

În ultimii 3 ani, cererea pentru brazi artificiali de Crăciun a explodat

Piesă centrală a Crăciunului, de nelipsit în casele creștinilor în sezonul sărbătorilor de iarnă - bradul - devine un subiect tot mai controversat, pe...

Instagram